Suomen maakuntakirjailijoiden kirjahautomokirjoittajat on valittu

Jyväskylässä 29.4.2016

Tapaamisiin Putkilahden vanhalla koululla (Vespuolentie 1977, Korpilahti) 11. heinäkuuta.

Hopeantakojien vuoden 2016 kirjahautomokirjoittajat on valittu. Onnea kaikille valituille. Toivotamme tällä kertaa evätyille iloa kirjoittamiseen ja lähetämme työstäsi lyhyen palautteen.

Kaikille valituille on lähetetty seuraavansisältöinen sähköposti:


Minulla on ilo ilmoittaa, että sinut on valittu Hopeantakojien heinäkuussa aloittavaan valmennusryhmään. Teitä hakijoita HT:n historian ensimmäiseen hautomoon oli 12, joista kaksi oli merkinnyt ensisijaiseksi aloitustapaamispaikaksi Löydön kartanon, muut hakijat Putkilahden vanhan koulun. Tämän lisäksi kolme kirjoittajaa haki yksilövalmennukseen.

Hakijoiden joukosta valitsimme seitsemän kirjoittajaa hautomoon, jonka aloitustapaaminen on 11.-12. heinäkuuta Putkilahden vanhalla koululla.  Valintaperusteena oli lähettämäsi suunnitelma tekeillä olevasta teoksestasi. Kaikkien valittujen kirjoittajien  teksteissä on nähtävissä selkeää tavoittellisuutta, ja siksi meillä on edellytykset luoda hyvä ryhmä, jossa teistä on iloa ja hyötyä myös toisistanne.

Valinnassa minua auttoi Hopeantakojien kaksi muuta valmentajaa, kirjailijat Marija Vantti ja Anne Leinonen.

Tämän jälkeen työ etenee siten, että etsimme jokaiselle teistä lähivalmentajan, joka ottaa sinuun yhteyttä toukokuun alkupuolella. Jos sinulla  on jo kertaalleen kirjoitettu käsikirjoitus tai vastaavaa aineistoa, lähetä sen hänen ohjeiden mukaan tutustuttava viimeistään 31. toukokuuta.

Lähivalmentaja on kumppanisi koko 1-2 -vuotta kestävän matkan ajan. Valitessamme valmentajan joukostamme (ks. http://hopeantakojat.fi/lahtokohta/valmentajat/)  kirjoittamisesi lajityypillä on merkitystä, mutta myös kielellinen sukulaisuus ja kertomasi tavoitteet kirjoittajana painavat valmentajan valinnassa. Toisessa vaiheessa mukaan tuleva kommentoiva valmentaja on lähtökohtaisesti teidän molempien mukavuusalueen ulkopuolelta, jotta käsikirjoituksesi saisi vielä kirjoitusprosessin puolivälissä tuoreen näkökulman. 

ALOITUSTAPAAMINEN PUTKILAHDELLA

Suomen Maakuntakirjailijat ry:n ja Hopeantakojien ensimmäinen hautomoryhmä tapaa Jyväskylän Putkilahden vanhalla koululla 11. heinäkuuta. Paikalle voi tulla jo klo 12 jälkeen, mutta aloitamme “työt” varsinaisesti kello 14 iltapäiväkahveilla ja tutustumisella. Mukana on teidän valittujen lisäksi todennäköisesti neljä lähivalmentajaa.

Putkilahden aloitustapaamisen majoitus ja ruokailut maksavat jokaiselta kirjoittajalta 40 euroa, jonka voit maksaa etukäteen tai tullessasi. Teemme itse ruuat  koulun keittiössä ja yövymme kahdessa luokkahuoneessa, “tyttöjen huonessa” ja “poikien huoneessa”. Koululta löytyy retkisängyt patjoineen, mutta jos mahdollista, tuo mukanasi oma makuupussi ja/tai liinavaatteet. Ota mukaan myös saunakamppeet: Koululla on makea puusauna, jossa on kiva ottaa päivän päätteeksi löylyt.  (Uimaranta on valitettavasti sen sijaan pienen kävelymatkan ja autotien takana.)

Koulun luokkahuoneet, opettajanhuone sekä tarvittaessa muut tilat antavat meille mahdollisuuden niin luentoihin kuin kahdenkeskisiin ohjauksiin.  Kaksipäiväinen aloitustapaaminen sisältää keskusteluluentoja  proosan kirjoittamisesta aineiston hankkimisesta ja tekijänoikeussäännöksistä  kertojan näkökulman  ja kerrontatyylin valintaan. Kaikki mukaan valitut saavat Hopeantakojien kirjoittajanoppaan (samansisältöiset e-kirja ja  monistesarja).

Tapaamisen jälkeen aloitat käsikirjoituksesi jatkomuokkauksen oman lähivalmentajasi antamien reittiohjeiden ja neuvojen mukaisesti. Tämän jälkeen hän on kontaktihenkilösi kaikissa kurssiin liittyvissä asioissa. Tarkemmat ohjeet jatkosta löytyvät hopeantakojien verkkosivuilta.

SANANEN  KUSTANNUKSISTA 2016

  1. Kirjallinen haku kirjahautomoon on 100 €.  Jos et ole vielä maksanut kurssimaksua, maksa se viikon sisällä tilille IBAN FI65 5520 0120 0637 48. Merkitse viestikenttään hakumaksu/ Hopeantakojat kirjahautomo
  2. Saat aloitustapaamisessa maksukuitit, joiden mukaan voit maksaa loput valmennusmaksustasi (790e) toivomallasi aikataululla.

Jos aika ja paikka ei…

Jos teille, jotka haitte alunperin Löydön kartanoon, Putkilahti ei  ajan tai paikan takia, ilmoittakaa siitä mahdollisimman pian. Haku seuraaviin kirjahautomoihin on käynnistymässä, ja kokoamme todennäköisesti syksyllä vielä 1-2 ryhmää kaakkois-Suomen alueelta. Hautomo ei ole myöskään ainoa vaihtoehto.  Vertaisryhmä on aina tärkeä, mutta kirjoittajan tärkein kumppani on kuitenkin lähivalmentaja –  Siksi yksilövalmennus on aina vaihtoehto.

Eli lopuksi: ONNEKSI OLKOON vielä kerran valinnastasi! Lähivalmentajasi ottaa sinuun yhteyttä kahden viikon sisällä.

ps. Kaikissa kysymyksissä voit kääntyä myös allekirjoittaneen, eli vastuuvalmentaja Pasi Luhtaniemen puoleen. Sinun kirjalliset pyrintösi ovat nyt meidän asiamme.

rintakuva-52-vterveisin: Pasi Luhtaniemi
Hopeantakojat
044 361 3564
pasi.luhtaniemi@hopeantakojat.fi

 

Jaa teksti: