Ahjo -kirjoittajaseminaari Kuusankoskella peruttu

Kirjoittajaseminaari 1.-2.9.2018 on valitettavasti peruuntunut. Tiedotamme valmennustoiminnasta lisää Kustannus Aarnin sivuilla

Tiedote 2.7.2918 / 27.8.2018

Hopeantakojat ry järjestää syyskuun ensimmäinen viikonloppuna 1.-2.9.2018 niin luoville kirjoittajille kuin kirjailijoille tarkoitetun Ahjo-kirjoittajaseminaarin. Seminaarin keskusteluluennot pureutuvat romaanin tai novellin kirjoittamisen keskeisiin kysymyksiin kerrontatieteen käsitteiden avulla, ja sen vetäjänä toimii kirjailija ja kustantaja Pasi Luhtaniemi. Keskusteluun osallistuu Hopeantakojen valmentajatiimi 2018-20, kirjailijat Saara Henriksson, Reijo Honkonen ja Anne Leinonen.

Ahjo-seminaarin teoriapohjan muodostaa Kohti uutta kirjaa -teos (ilm. 7/2018, Aarni). Kirjoittamisen arkea ja tekstin rakentumista  tutkitaan konkreettisten esimerkkien avulla, keskustellen ja jakaen tietoa ja näkemyksiä.

 

Ensimmäinen Ahjo-kirjoittajaseminaari järjestetään yhdistyksen tiloissa, Liljequistintie 6, 45700 Kuusankoski. Kaksipäiväisen seminaarin hinta on 90 euroa ja hintaan sisältyy ateriat, Kohti uutta kirjaa –kirjoittamisopas ja muu seminaariaineisto. Autamme myös kohtuuhintaisen (40€-90€/yö) majoituksen löytämisessä paikkakunnalta.

Haku 15.8. mennessä osoitteeseen toimitus@hopeantakojat.fi.

 

SEMINAARIOHJELMA

LAUANTAI 1.9.
12.00 – 14.00. Saapuminen Kuusankoskelle ja aloituskahvit
14.30 – 16.00. Kuinka altistua kirjoittamiselle keskellä arkea
Ruokailu
17.30 – 19.00 Kirjailija – teos – lukija: kaunokirjallinen viestintä
SUNNUNTAI 2.9.
8.30 – 9.30 Aamupala
10.00 – 11.30 Muna vai kana? Juoni vai henkilöt?
Ruokailu
12.30- 14.00 Kerronnan fokalisaatio: ajan ja todellisuuden käsittelyn vaihtoehtoja
Päätöskahvit

NYRKIT SAVEEN –  MUKAAN 2-VUOTISEEN KIRJOITTAJAVALMENNUKSEEN?

Hopeantakojat tarjoaa jälleen syksystä 2018 alkaen tavoitteellisille kirjoittajille kaksi vuotta kestävää kirjoittajavalmennusta.

Valmennukseen voi hakea joko suoraan tai osallistumalla Hopeantakojien kirjoittajaseminaariin. Haku tapahtuu vapaamuotoisella hakemuksella osoitteeseen toimitus@hopeantakojat.fi.

Esittele sähköpostissa itsesi, tavoitteesi ja kirjoittamisessa haasteeksi kokemasi asiat. Liitä mukaan 5-10 sivun tekstinäyte käsikirjoituksen alusta sekä yhden liuskan synopsis/juonikertomus koko teoksesta.

Valmennuksen hakuaika päättyy 10.9.2018. eli kirjoittajaseminaariin osallistuva voi päättää hakemisesta myös ’paikan päällä’.

Kaksivuotisen kirjoittajavalmennuksen hinta on 980 euroa, joka maksetaan 3-5 erässä. Seminaariin osallistumismaksu vähennetään valmennuksen kokonaishinnasta

VALMENNUSKUVAUS:

Hopeantakojien 2-vuotiseen valmennukseen valittu kirjoittaa saa valmentajakseen kirjailijan, jonka katsomme parhaiten tukevan kirjoittajan valmennustarpeita. Jokainen kirjoittaja saa kaksi palautetta käsikirjoituksestaan, joiden perusteella hän työstää tekstin seuraavan version. Työaikataulut kirjoittaja sopii valmentajansa kanssa

Lähivalmentaja lukee ja kommentoi käsikirjoituksen ensimmäisen version keskittyen teoksen maailmaan ja henkilöihin sekä sen kokonaisrakenteeseen ja kerronnan näkökulmaratkaisuihin.

Käsikirjoituksen toisen version palautteessa valmentaja pureutuu yksityiskohtaisemmin henkilöihin ja kerrontaan sekä ilmaisuun. Palautteen jälkeen kirjoittajalla viimeistelee käsikirjoituksen.

Käsikirjoituksen 2. versio voidaan käyttää myös toisella tiimivalmentajalla kommentoitavana, ennen kuin lähivalmentaja antaa tekstistä loppupalautteen.

Kuusankoskella 2.7. 2018

Pasi Luhtaniemi
vastuuvalmentaja
Hopeantakojat ry

Jaa teksti:
Yleinen