↑ Palaa kohteeseen Kirjahautomot

HALUATKO KIRJAILIJAKSI?

Hopeantakojien kirjahautomot on tarkoitettu kirjailijoille ja kirjoittajille, joiden tavoitteena on saattaa oma kauno- tai tietokirja julkaisukuntoon 1-2 vuotta kestävän ohjauksen puitteissa. Valmennuksen vastuuhenkilö Pasi Luhtaniemi on kirjallisuuden maisteri, ja hän on julkaissut kaksi jännitysromaania, Sokea piste ja Viattomat. Luhtaniemi on myös Kustannus Aarnin kustantaja. Aarni on hautomoprässin läpikäyneiden tekstien yksi mahdollinen kustantaja.

Löydät muut valmentajamme  linkistä Valmentajat. Olipa genresi mikä tahansa, haemme rinnallesi oikean valmentajan.

Kesän 2018 aloitustapaamiset pidetään sään niin salliessa Kuusankoskella omenapuiden katveessa. .

Vuoden 2018 hautomoryhmien haku on alkanut.  Haut päättyvät 20. päivä tammikuuta 2018 – Sinulla on vielä hyvää aikaa tutustua, mistä palvelussa on kysymys ja viimeistellä hakemuksesi. Kirjahautomoita järjestetään KIRJOITTAJILLE KAIKKIALTA SUOMESTA.

Kirjahautomoryhmien aloitustapaamisiin kokoonnutaan kesästä 2018 alkaen Kouvolan Kuusankoskella, Hopeantakojat ry:n juuri  remontoiduissa  tiloissa.  Tilat sijaitsevat vuonna 1929 rakennetussa perinnetalossa (koulutus ja majoitustilat) sekä sen naapurissa sijaitsevassa Partiolaisten majalla (majoitustiloja). Majoitus on hyvää retkeilymajatasoa

KUHUNKIN KESÄN  2018HAUTOMORYHMÄÄN VALITAAN ENINTÄÄN 8 KIRJOITTAJAA / KIRJAHANKETTA. –  JOS VALMENNUKSELLA ON ISOMPI KIIRE, HAE YKSILÖVALMENNUKSEEMME

KIRJAHAUTOMOT – PALVELU  KOHTA KOHDALTA

1. Haku

Hopeantakojien kirjahautomoon haetaan käsikirjoitusotteella, kun olet saanut kirjoitettua vähintään kolmanneksen suunnitellusta teoksen mitasta ja sinulla on suunnitelma koko kokonaisuudesta. Hakuaika ja valinnat on kerrottu hakulomake -sivulla sekä paikkakuntien esittelysivulla. Lähetä tekstisi ja ennen hakuajan päättymistä joko hakulomake-sivulta tai suoraan toimitus@hopeantakojat.fi

Sähköpostipalaverit: valmentajat valitsevat osallistujat periaatteella ääni per henkilö; äänten mennessä tasan vastuuvalmentajan ääni ratkaisee. Kukin valmentaja saa yhtä monta lähivalmennettavaa, joiden aineistoon hän tutustuu ennen aloitustapaamista

2. Aloitustapaaminen

Jokaisen kirjahautomonryhmän kaksipäiväinen aloitustapaaminen sisältää keskusteluluentoja asiaproosan tai kaunokirjallisen tekstin kirjoittamisesta, aineiston hankkimisesta ja tekijänoikeussäännöksistä kertojan näkökulman ja kerrontatyylin valintaan. Kurssimaksun hintaan kuuluu Hopeantakojien kirjoittajanopas Kohti uutta kirjaa ja sen päivitysversiot koko 2 -vuotisen valmennustaipaleesi ajalta.

Aloitustapaamisessa ryhmäläisille nimetyt lähivalmentajat esittäytyvät ja jokainen kirjoittaja aloittaa käsikirjoituksensa jatkomuokkauksen vapaalla sisältökeskustelulla oman lähivalmentajan kanssa. Kaikilla on myös mahdollisuus kertoa omasta tekstistään koko ryhmälle sekä lukea siitä otteita. Tavoitteena on luoda ryhmästä kirjoittajien verkosto, jossa kaikki tukevat toinen toistaan kirjoitustyössä.

Aloitustapaaminen järjestetään paikassa, jossa on aina myös jotakin enemmän kuin “kurssikeskus”, ja kurssitapaaminen toimiikin samalla pienoislomana. Useissa paikoissa kurssilaisen on mahdollista mm. tulla hautomotapaamiseen vuorokautta aikaisemmin tai viipyä hetken pitempään paikkakunnalla.

3. Hautomopäivä valmentajan kanssa

Aloitustapaamisen jälkeen jokainen valmennettava kirjoittaa käsikirjoituksestaan 2. version, jonka hän lähettää omalle valmentajalleen 4-8 kk aloitustapaamisesta. Kirjoittaja ja lähivalmentaja sopivat kahdenkeskisestä hautomopäivästä ja sen toteutuspaikasta kuukauden sisällä tekstin lähettämisestä-. Tapaaminen voidaan toteuttaa myös verkossa tai sähköpostikirjeenvaihtona. Valmentaja antaa päivän aikana tai välittömästi sen jälkeen kirjallisen palautteen käsikirjoituksesta sen seuraavaa kirjoituskertaa varten.

Lähivalmentaja laskuttaa Hopeantakojilta 1/3 valmennuksen kokonaissummasta annettuaan kirjoittajalle kirjallisen palautteen tämän käsikirjoituksesta.

4. Toinen valmentaja mukaan

Hautomopäivän jälkeen kirjoittaja muokkaa käsikirjoituksestaan 3. version, jonka hän lähettää tekstille nimetylle kommentoivalle valmentajalle. Kommentoija kirjoittaa eri genreä kuin kirjoittajan oma valmentaja, ja tarjoaa siksi tuoreen näkökulman käsikirjoitukseen.

Kommentoiva valmentaja antaa tekstistä kuukauden sisällä kirjallisen palautteen, jonka hän lähettää lähivalmentajalle. Lähivalmentaja tutustuu palautteeseen ja käsikirjoitukseen ja antaa lopullisen kirjallisen palautteensa. Näillä ohjeilla kirjoittaja viimeistelee käsikirjoituksen.

Kommentoija laskuttaa Hopeantakojilta kommentoinnin kokonaissumman lähetettyään valmentajalle palautteen käsikirjoituksesta. Lähivalmentaja laskuttaa Hopeantakojilta viimeisen kolmanneksen valmennuksen kokonaissummasta annettuaan kirjoittajalle kirjallisen palautteen tämän käsikirjoituksesta.

5. Käsikirjoituksesta e-kirjaksi ja kirjaksi

Kun kirjoittaja on viimeistellyt käsikirjoituksen, hän lähettää sen Hopeantakojien vastuuvalmentajalle. Hän korjaa tekstissä mahdollisesti esiintyvät lyöntivirheet eli typot. Tämän jälkeen Hopeantakojat ry viimeistelee käsikirjoituksen taiton e-kirjaa varten ja lähettää kirjoittajalle viimeistellyn käsikirjoituksen sekä siitä tehdyn e-kirjan. (tiedostomuoto.epub).

Voit tarjota kirjalle kansikuvaa; muussa tapauksessa taittajamme valmistaa kannen omasta kuva-aineistostamme yhteistyössä kanssasi.

Hopeantakojien yhteistyökustantamo, Kustannus Aarni tarjoaa kaikille valmistuneille käsikirjoituksille e-kirjan kustannussopimusta, jolloin teos julkaistaan Aarnihopea –julkaisusarjassa e-kirjana (katso tarkemmin http://kustannusaarni.fi/aarnihopea-e-kirjat/) .

Voit myös teetättää teoksesta painetun kirjan tarvepainosopimuksella Kustannus Aarnin kanssa. Teos julkaistaan ja sitä jaetaan ja markkinoidaan tällöin Aarnihopea –julkaisusarjassa. Teoksen myynnistä saatavat tulot tuloutetaan lyhentämättömänä kirjoittajalle. Lisätietoja suorana kustantajalta pasi.luhtaniemi@kustannusaarni.fi.

 

KIRJAHAUTOMOT 2018 – HINNAT

 1. 2-vuotisen Kirjahautomon kokonaishinta on 940€, Maakuntakirjailijoiden jäsenille 890€
 2. Haku Kirjahautomoon maksaa 100 €.
 3. Mikäli valinta ei osu kohdallesi, palautamme maksusta 50€ ja annamme noin liuskan palautteen tekstistäsi ja suosituksia, kuinka jatkaa kirjoittamistyötäsi.
 4. Loppumaksu 840€ maksetaan 2, 3, tai 5 erässä ilmoituksesi mukaan:
  – 2. erässä, 420€/erä (1kk aloitustapaamisesta ja toiseen lähipäivään mennessä)
  – 3. erässä 280€/erä (1kk aloitustapaamisesta ja 1. ja 2. lähipäivään mennessä)
  – 5. erässä 170€/erä (2kk välein, 1. lasku 1kk aloitustapaamisesta) (5 erää: laskutuslisä 2€)
 5. Maksu tilille IBAN FI94 5290 0220 5159 59. Merkitse vastaanottajaksi tieto Hopeantakojat ry ja maksuerä .
  Saat maksulappusi kurssin aloitustapaamisen yhteydessä.
 6. Osallistuja maksaa itse aloitustapaamisen matkat, majoittumisen ja ruokailun. Ruokailuun ja majoitus pyritään järjestämään omakustannushintaan yhteismajoituksina kouluissa, maaseutumatkailutiloilla tms, ja 2 päivän ja 1 yön kustannukset vaihtelevat välillä 40 – 100 euroa.

Lisätietoja : pasi.luhtaniemi@hopeantakojat.fi / 044 361 3564

Jaa teksti: