↑ Palaa kohteeseen Hopeantakojat

Hopeantakojien valmentajat

Hopeantakojien valmentajat tarjoavat yksilövalmennusta omista kirjallisuuslajeistaan sekä toimivat Kirjahautomoiden lähivalmentajana tai ateljeekriitikkona.  Tutustu kirjailijoihin ja heidän tuotantoonsa!

Saara Henriksson

saara-henrikssonFantasia, tieteiskirjalisuus, tietokirjat

Saara Henriksson työskentelee Tampereella toimittajana ja kirjailijana. Hänen esikoisromaaninsa Moby Doll (Into 2011) sekä toinen romaani Linnunpaino (Into 2012) keräsivät kiitosta kunnianhimoisesta teemojen yhdistelystä sekä taitavasta kerronnasta. Henriksson toimii kustannustoimittajana pienkustantamossa. Romaanien lisäksi hän on kirjoittanut tietokirjan Leppoisa opas huusholliin (Into 2013) yhdessä Aino-Maija Leinosen kanssa.

Henriksson on toiminut kirjoittajakouluttajana Tampereen työväenopistossa, Tampereen kesäyliopistossa sekä erilaisissa työpajoissa ja internet-koulutuksissa.

Anne Leinonen

Dystopia, fantasia, tieteiskirjallisuus, aikalaisromaanit, tietokirjat

Anne Leinonen on ristiinalainen kirjailija ja kustannustoimittaja, jolta on julkaistu niin novellikokoelmia, romaaneja kuin yhteisteoksiakin. Tuotantoon kuuluu mm. yhdessä Eija Lappalaisen kanssa kirjoitettu Routasisarukset-trilogia, jonka ensimmäinen osa oli Finlandia Junior ja Tähtivaeltaja-ehdokkaana. Leinonen on myös voittanut vuoden parhaalle tieteis- tai fantasianovellille myönnettävän Atorox-palkinnon kolme kertaa.

Leinonen on toiminut mm. J.H Erkon kirjoituskilpailun sekä Tähtifantasia-raadin tuomarina. Opetusalan kokemusta on kertynyt niin Oriveden opistolta kuin Suomen Nuoriso-opiston kursseilta.

Leinonen luokittelee itsensä reaalifantastikoksi ja hän toimittaa spekulatiiviseen fiktioon erikoistunutta verkkolehteä Usvaa. Kustannusalasta hänellä on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus.

Pasi Luhtaniemi


rintakuva-52-vJännitys- ja rikoskirjat, historialliset romaanit,  aikalaisromaanit, tietokirjat

Pasi Luhtaniemi on julkaissut kaksi jännitysromaania, Sokea Piste (Atena 2013) ja Viattomat (Aarni 2015). Aikaisemmin Luhtaniemi on kirjoittanut näytelmiä ja dramatisointeja. Hän on koulutukseltaan kirjallisuuden maisteri ja perehtynyt erityisesti modernistisiin kerrontatekniikoihin.

Pasi Luhtaniemi on Hopeantakojat ry:n perustaja ja vastuuvalmentaja helmikuusta 2016 alkaen.  Hänellä on myös oma kustannusyhtiö. Vuoden 2015 alussa perustettu Kustannus Aarni  julkaisee kauno- ja tietokirjoja niin e-kirjoina kuin painettuina teoksina.

Milla Ollikainen

milla_ollikainen-mv-270Jännitys- ja rikoskirjat, tietokirjat, aikalaisromaanit

Milla Ollikainen on vapaa toimittaja ja kirjailija. Hän on julkaissut kolme rikosromaania Veripailakat, Vesiraukka ja Pirunkuru (Like, 2013-2015). Romaanit sijoittuvat Ylläkselle ja Kolariin, missä Ollikainen asui ja työskenteli paikallislehden päätoimittajana kymmenisen vuotta. Nykyään Ollikainen asuu Lohjalla.

Ollikainen on opiskellut journalistiikan lisäksi kirjoittajakoulutuksessa Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Hänen kirjailijanuransa käynnisti Liken ja Suomen dekkariseuran rikosromaanikilpailun voitto vuonna 2012.

Katri Rauanjoki

katri_rauanjokiAikalaisromaanit, fantasia, tietokirjat

Katri Rauanjoki on oululainen kirjailija ja kirjoittajaohjaaja, joka päätyökseen opettaa lukion äidinkieltä ja kirjallisuutta. Häneltä on ilmestynyt kaksi romaania: fantastista realismia edustava Muuri (Torni, 2012) ja realistinen Jonain keväänä herään (Atena, 2016).

Rauanjoki kirjoittaa kolumneja ja esseitä sekä ohjaa kirjoittajaksi tahtovia Oriveden opiston Vapaassa kirjoittajakoulussa. Hän on lisäksi opiskellut kirjallisuusterapiaa ja draamaa.

Virpi Pöyhönen

Aikalaisromaanit,  historialliset romaanit, tietokirjat

Virpi Pöyhönen on julkaissut kaksi aikalaisromaania, Doe 2015 (Wsoy) ja Hän rakastaa minua 2013 (Wsoy) . Molemmat romaanit kertovat toiveista, ja elämisen pakotuksesta naisen näkökulmasta. Doe sijoittuu kokonaan amerikkalaiseen sielunmaisemaan, Hän rakastaa minua liikkuu sujuvasti kahdella mantereella.   Aikaisemmin Pöyhönen on julkaissut lastenkirjan Minulle olet Jätti (Avain 2007).

Virpi Pöyhönen on koulutukseltaan psykologi, ja hän on ohjannut muun muuassa Turun Kirjan talolla luovan kirjoituksen työpajoja, joissa on tutkittu eri aistien ja havaintojen voimaa kirjoittamisessa.

Marija Vantti

talvimarija240

Tietokirjat, elämäkerrat

FL Marija Vantti on mikkeliläinen mikrohistorioitsija, tietokirjailija ja kirjoittajakouluttaja. Hän on työskennellyt aiemmin parikymmentä vuotta mm. suomenkielen ja historian opettajana. Viimeisen viidentoista vuoden aikana hän on julkaissut 23 mennneisyyteen liittyvää teosta ja ohjannut noin 350 kirjoittajan käsikirjoituksen julkaisuksi saakka.

Ohjattavien mielestä Marija on innostava, kannustava ja asiansa osaava opastaja.

Jaa teksti: